Всё о авто Пятница
29.03.2024
02:44

Приветствую Вас Гость
RSS
Альтернативный РН для "Гены" - Авто Форум ГлавнаяРегистрацияВход
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Авто Форум » ВАЗ » 2106 » Альтернативный РН для "Гены"
Альтернативный РН для "Гены"
xxxsaturnДата: Четверг, 04.09.2014, 14:30 | Сообщение # 1
Лейтенант
Группа: Администраторы
Сообщений: 63
Репутация: 0
Статус: Offline
Можливо, це буде корисно тим, кому не дуже подобатися, як працює штатний Регулятор Напруги (РН) в його генераторі типу 37.3701. Погортавши інтернет на цю тему, я виявив наступні варіанти вирішення проблеми:
1.Забіть, періодично заряджати АКБ і просто поміняти її потім, коли вона скінчиться
2.Підключіть зовні діод до штатного РН
3.Подключіть саморобний виносної РН
4.Переделать штатний РН, використовуючи «таблетку» від заморського РН
Всі перераховані варіанти мене не дуже радували. І, вивчаючи схеми підключення генераторів:

у мене виникла мислячи, - а що якщо спробувати підключити готовий виносної штатний РН від іншого генератора !? І тут я повернувся до витоків - до схеми підключення генератора Г-221. dns4
***
Плюси ідеї:
1. Для реалізації необхідні «готові вироби», які можна купити в магазині автозапчастин
2. Можна завжди достатньо легко повернутися назад до штатною схемою
3. Можна використовувати практично будь-який «готовий» РН (ВАЗ: 121.3702, ГАЗ: 3702 - 01, УАЗ: РР-362-Б1)
4. Можна застосувати на будь-якому генераторі, побудованому за принципом 37.3701
Мінуси ідеї:
1. Потрібні елементарні навички та пізнання в електротехніці
2. Треба попрацювати трохи руками, головою і паяльником
3. Решта «мінуси» кожен знайде для себе сам ... Smile
***
Для реалізації ідеї вам необхідно купити штатний РН від вашого генератора. Можна звичайно переробити «рідний», але в разі не удачі треба буде бігти за новим. nea Так само вам знадобитися стандартне 4-х контактна автомобільне реле РС702 або 5-ти контактна реле 90.3747 і кілька шматків дроту, бажано перерізом не менше 1 мм для РН і 0,75 для реле - див. фото 6. Так само будуть потрібні кілька автомобільних клем «мама» і «тато», якщо будете обжимати їх самі на кінцях проводів.
***
У мене на машині ВАЗ 2106 стоїть генератор: DYNAMO A125-14V-55A (Г224) (аналог 37.3701, поміняв свого часу замість Г-221) з регулятором напруги: Я212А11. Для переробки я використав РН «Астро» (г.Пенза) 54.3702, оскільки він був найзручнішим для розбору. І готовий РН від «списи» 121.3702 (Калуга) - див. Фото1.
Беремо куплений РН і від'єднуємо його «таблетку» від щіток. Для цього отпаиваем або відкушуємо стрижні-контакти від щіток з внутрішньої сторони - див. Фото2 (позначені червоними стрілками). Я вирішив відірвати цю «таблетку» цілком, щоб виключити будь-яке можливе вплив з її боку - див. Фото3. Після цього необхідно закріпити «мінусовій» контакт і припаяти його до однієї з щіток. Оскільки я не очікував, що цей контакт тримається за рахунок пайки на контакт «таблетки», довелося з підручних засобів придумувати кріплення - використав канцелярську скріпку - див. Фото 4 (кріплення обведений кружком), фото 5 (обведена пайка з однією з щіток. Позначено де + і -). Після цих маніпуляцій наш щітковий вузол готовий.
***
Монтаж на автомобілі. Всі роботи з генератором слід проводити при відключеною АКБ, т.к. контакт "30" генератора знаходиться завжди під напругою! Попередньо треба продумати куди ви закріпіть новий РН, т.к. контакт з «масою» для нього дуже важливий! Його так само треба закріпити надійно, що б він від вібрації не розбовтався. Якщо будете кріпити його на одні саморізи до кузова, то тоді бажано кинути на нього додаткову «масу» (під капелюшок самореза) через провід на будь-яку шпильку від кузова. Підключати новий РН потрібно до точки, на якій з'являється + 12В коли включено запалювання (бажано безпосередньо з реле запалювання, якщо його немає, то з замка) обов'язково через автомобільний запобіжник (8А «пальчик» або 10А «прапорець»).
Знімаємо з генератора «рідний» РН і ставимо наш щітковий вузол. Монтуємо наш новий РН і виробляємо підключення проводів відповідно до схеми - див. Схема 1. Від'єднуємо так же провід від контакту «61» генератора, цей провід використовуватимемо для підключення реле контролю зарядки. Провід, який виходить з надр генератора і під'єднується до штатного РН взагалі не використовуємо (його можна заізолювати). Після цього система готова, можна завестися для перевірки, все має працювати і за штатним вольтметру (якщо він є) буде видно. Залишається тільки лампа контролю заряду.
***
З лампою контролю заряду АКБ є невелика «засідка». Справа в тому, що коли генератор працює з його виходу «61» йде підвищена напруга 14 - 14,5В, яке раніше живило обмотку збудження. Воно звичайно трохи змінюється зі зміною навантаження і оборотів (приблизно +/- 0,5 В), але залишається завжди вище бортового напруги. Тому в схему підключення реле контролю зарядки проситься по-розуму струмообмежувальним елемент! Таким елементів в ідеалі повинен бути резистор (див. Схему 1 варіант «а» 51 Ом 4 Вт; варіант «б» 100 Ом 2Вт - 2 шт). Але, оскільки стояло завдання обійтися за допомогою підручних засобів, які можна купити в автозапчастинах, були продумані альтернативи: діод (варіант «в»), лампочка автомобільна (варіант «г» 4 - 5 Вт х 12В) - світитиме під капотом hehe.
Примітка:
Заміри опору живильної обмотки котушки реле РС-702 показали значення 30 Ом, а реле 90.3747 - 80 Ом. Реле з великим опором в даному випадку переважніше. Але, якщо ви хочете використовувати РС-702, а в якості струмообмежувального елементу діод, то тоді краще поставити два діода поспіль. Ідеально підходить маленький діод з «підкови» БПВ56-65-02 від цього ж генератора (якщо у вас є стара згоріла, тільки треба перевірити цей діод перед установкою - живий він чи ні!).
***
Що в підсумку!? ... В результаті ми маємо зовсім іншу схему підключення та управління генератором. РН тепер аналізує напруга бортовий мережі. Можна міняти РН і дивитися різницю, єдине, що ці РН повинні мати три висновки і розраховані на 14В! Тепер, якщо генератор працює і виробляє напругу - лампа контролю заряду АКБ не горить, якщо напруги з генератора немає, - то лампа горить. Особливо допитливі можуть підібрати значення (збільшити номінал) струмообмежувального резистора таке, при якому в разі падіння напруги бортової мережі до значення 11 - 12В, реле контролю АКБ буде відключатися і лампочка загориться! Wink
Слід зазначити, що даний РН (121.3702) більш динамічно реагує на зміну навантаження і оборотів двигуна і намагається витягнути напруга на рівень 14В на АКБ, на відміну від штатного (той працює більш грубо і менш динамічно). Так само в інтервалі 5 сек спостерігається невелика зміна напруги в діапазоні приблизно +/- 0,2 В при постійних обертах і навантаженні. В цілому на оборотах вже 1000 і вище, як правило, напруга на АКБ ставати близько 14В практично не дивлячись на навантаження. З штатним РН таке не особливо спостерігалося, особливо на прогрітій машині і великих навантаженнях.
***
ЗИ.
В процесі проведення експерементів не один генератор не постраждав! Smile
Автор висловлює подяку STARий рокер 1945 і автомобілю ВАЗ 2101 за надані ідеї, які використовувалися в створенні цієї теми. Drinks or Beer
Увага! Даний тип підключення необхідно використовувати з додатковим пристроєм тимчасового обмеження струму в обмотці збудження генератора на момент, поки не запущений двигун. Варіанти того пристрою описані на 5 сторінці теми (см. Dor_rn.JPG) і на 9 сторінці (см. "Харчування ОВГ Г221")!
ЗИ2. Другий варіант підключення РН "121.3701" і його аналога до генератора "37.3701" знаходиться на 7 сторінці теми.
ЗИ3. Звіт про збірку "РН-14Дм" знаходиться на 13,14 і 15 сторінках теми.
ЗИ4. Варіант підключення газовской РН з аналізом бортового напруги описаний на 16 сторінці теми.
ЗИ5. Варіант підключення з аналізом бортсети РН "Я112В1" від генратора "Г-222" описаний на 19 сторінці теми.
ЗИ6. Нова версія "РН-14Д-R" (рекуперація) описана на 19 сторінці теми.
 
GregoryNumДата: Вторник, 04.04.2023, 23:16 | Сообщение # 2
Группа: Гости






With thanks! Great information.
help on writing https://studentessaywriting.com how to write a hook for an essay https://buyanessayscheaponline.com

Добавлено (04.04.2023, 23:16)
---------------------------------------------

Excellent write ups. With thanks.
<a href="https://essaypromaster.com/">writing a paper</a> do my term paper <a href="https://paperwritingservicecheap.com/">write my research papers</a> paper writers for college

Добавлено (04.04.2023, 23:20)
---------------------------------------------

Thank you. Very good information.
<a href=https://argumentativethesis.com/>debate thesis</a> claim/thesis <a href=https://bestmasterthesiswritingservice.com/>informative thesis statements</a> the best thesis statement

Добавлено (04.04.2023, 23:27)
---------------------------------------------

Thank you. Very good information.
<a href=https://argumentativethesis.com/>debate thesis</a> claim/thesis <a href=https://bestmasterthesiswritingservice.com/>informative thesis statements</a> the best thesis statement

Добавлено (11.04.2023, 10:10)
---------------------------------------------

Cheers, Plenty of information.
help me do my essay <a href="https://gseomail.com/">writing argumentative essay</a> doing my best to do good essay

Добавлено (11.04.2023, 10:13)
---------------------------------------------

Cheers, Plenty of information.
help me do my essay <a href="https://gseomail.com/">writing argumentative essay</a> doing my best to do good essay

Добавлено (11.04.2023, 10:15)
---------------------------------------------

Cheers, Plenty of information.
help me do my essay <a href="https://gseomail.com/">writing argumentative essay</a> doing my best to do good essay

 
ErnastexeniДата: Суббота, 05.08.2023, 01:20 | Сообщение # 3
Группа: Гости






You made your point extremely clearly!.
essay on service <a href=https://essayservicehelp.com/>best essay writer service</a> essay writing service coupon

Добавлено (05.08.2023, 01:22)
---------------------------------------------

You made your point extremely clearly!.
essay on service <a href=https://essayservicehelp.com/>best essay writer service</a> essay writing service coupon

Добавлено (05.08.2023, 01:24)
---------------------------------------------

You made your point extremely clearly!.
essay on service <a href=https://essayservicehelp.com/>best essay writer service</a> essay writing service coupon

 
SilkroadOnlineSunWorldДата: Пятница, 22.12.2023, 20:32 | Сообщение # 4
Группа: Гости





Documentation of ownership: "Embark on a Everlasting Cruise: Silkroad SunWorld 2024"

Are you agreeable to walk the ancient Silk Technique and immerse yourself in a the human race of adventure and mystique? Look no extra than [Silkroad SunWorld 2024](https://www.silkroadsw.com), a captivating MMORPG that promises an unforgettable gaming experience. Set to fling its beta on January 5, 2024, followed by the fantastic opening on January 12, this pretend invites players to a confines where the past meets the now in a inimitable fusion.

**A Glimpse into the Erstwhile: Surpass 90 and Hoary Menus**

Silkroad SunWorld takes a inimitable procedure by mise en scene its top at 90, allowing players to inspect the wonders of the noachian men without the unbearable complexities of higher-level caps. Nostalgia takes center point with the inclusion of [old menus](https://www.silkroadsw.com), providing a comforting throwback to the roots of classic MMORPGs.

**Dynamic Gameplay: Function and Activities Based**

The spunk of Silkroad SunWorld lies in its job and activities-based gameplay. For in stimulating job grinding in the course profession routes, edifice your empire as you cross through the separate landscapes of the Silk Road. With bawl rates and an commence make available available to a [web-based interface](https://www.silkroadsw.com), players can strategically custom and barter their way to success.

**Innovative Features: Contend with to Pocket and Enhanced GUI**

Silkroad SunWorld brings novelty to the forefront with its Stake to Be entitled to system. As you embark on your travel, every spirit contributes to your virtual money, allowing you to pocket in-game currency and items. The [enhanced graphical owner interface (GUI)](https://www.silkroadsw.com) ensures a seamless and visually numbing adventure, immersing players in the in the chips tapestry of Silkroad SunWorld.

**Community Contract: Common Events and Giveaways**

Joining Silkroad SunWorld isn't just back the game; it's around being purposes of a thriving community. The developers conceive of the matter of actress interaction and regularly host [social events](https://www.silkroadsw.com). Moor with boy adventurers on Facebook, YouTube, and Discord, where giveaways and overpowering challenges await.

**Countdown to Adventure: Beta and Opulent Onset Dates**

Mark your calendars on the side of January 5, 2024, as the [beta interpretation of Silkroad SunWorld](https://www.silkroadsw.com) launches, contribution players a steal have a gander at into the wonders that await. The grand opportunity follows on January 12, heartening a fully immersive experience as a replacement for all.

**Conclusion: Your Epic Tour Awaits**

Silkroad SunWorld 2024 invites you to emplane on an epic career from top to bottom things, where earlier civilizations and mod gaming converge. With its one of a kind features, nostalgic elements, and commitment to community betrothal, this MMORPG promises to be a standout experience in the gaming landscape. [Download the game](https://www.silkroadsw.com), machinery up due to the fact that exploit, and sanction to the Silk Direction unfold before you like not in the least before. The onset of a new cycle awaits - are you timely to hightail it your mark?
 
Авто Форум » ВАЗ » 2106 » Альтернативный РН для "Гены"
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:
Новый ответ
Имя:
Текст сообщения:
Код безопасности:

Яндекс.Метрика
Copyright MyCorp © 2024
Бесплатный хостинг uCoz