Всё о авто Пятница
29.03.2024
08:18

Приветствую Вас Гость
RSS
Стартер - Авто Форум ГлавнаяРегистрацияВход
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Авто Форум » ВАЗ » 2106 » Стартер (Проверка технического состояния стартера)
Стартер
xxxsaturnДата: Пятница, 15.05.2015, 16:21 | Сообщение # 1
Лейтенант
Группа: Администраторы
Сообщений: 63
Репутация: 0
Статус: Offline
Робочий стан стартера перевіряється за допомогою омметра. Для проведення діагностики стартер знімають з автомобіля, ретельно очищають його від зовнішнього забруднення, після чого приступають до вимірів.



Щоб перевірити справний стан втягує реле, корпус стартера підключають до негативного висновку акумулятора, а висновок втягує реле 50 - до позитивного висновку акумуляторної батареї (рис. 82).
Якщо при цьому пролунає характерний звук, а у вікні передньої кришки з'явиться шестерня приводу, висунута якорем стартера, реле справно. Щоб перевірити стан обмотки якоря, потрібно відкрити задню кришку стартера і від'єднати щітковий вузол; після цього один кінець омметра замкнути на корпусі стартера, а інший з'єднати спочатку з одним висновком обмотки, а потім - з іншим. Показання опору на рівні 10 кому і більше говорить про відсутність замикання (рис. 83).



Для перевірки обмотки на обрив омметр приєднують до двох висновків обмотки стартера, при цьому прагнення стрілки до нескінченності говорить про подію обриві обмотки (рис. 84).


При діагностиці необхідно перевірити стартер на відсутність замикання обмоток якоря на масу, для цього один кінець омметра приєднують до корпусу стартера, а другий замикають поперемінно на кожній з контактних пластин якоря.
Якщо прилад показує опір на рівні 10 кому і більше, можна говорити про відсутність замикання на обмотках якоря (рис. 85).





Зняття і установка стартера
Для зняття і установки стартера автомобіль піднімають на естакаду або ставлять на оглядову яму, колеса закріплюють.
Після цього відвертають гайку негативного виходу акумулятора (рис. 86 а) і від'єднують провід. У випадку встановлення на автомобілі инжекторного двигуна потрібно додатково зняти, брудозахисні щиток. Потім слід відгвинтити нижній болт кріплення щитка стартера (для цього буде потрібно торцевий ключ з подовжувачем) (рис. 86 б) і болти, що прикріплюють стартер до картера, після чого зрушити деталь вперед.
На наступному етапі потрібно зняти наконечник дроту, що йде від стартера до позитивного виходу акумулятора (рис. 86 в), для цього відвертають гайку кріплення і знімають наконечник з болта.
Потім від'єднують провід, що йде від виведення 50 втягує реле стартера, після чого стартер можна вийняти, зрушуючи його в сторону перегородки моторного відсіку (рис. 86 г). Після перевірки деталь встановлюють назад.
Типові несправності
Проблема - при включенні стартера не починати обертатися якір, втягує реле не спрацьовує
Перевірити зарядку акумулятора, при слабкому напруженні провести зарядку.
Перевірити з'єднання висновків акумулятора з клемами відповідних до нього проводів, зачистити від слідів окислення, підтягнути кріплення, покрити відповідної пластичним мастилом, що оберігає клеми і дроти від окислення.
Оглянути замок запалювання. Якщо він несправний, ланцюг між контактами 30 і 50 буде розімкнути. Якщо замикання контактів підтвердило, що причина неполадок в замку запалювання, потрібно перевірити місця кріплення, при необхідності зачистити дроти від слідів окислення, перевірити і замінити контактну пластину. Якщо після цього замок не почне працювати, його потрібно змінити на новий.
Перевірити втягує реле. Причиною розриву ланцюга може стати роз'єднання наконечника дроти зі штекером втягує реле. Після відновлення ланцюга несправність повністю усувається.
Перевірити втягує реле. Якщо причиною несправності є замикання або обрив обмотки реле, потрібно замінити втягує реле новим.
Проблема - при включенні стартера якір обертається дуже повільно або зовсім не обертається, втягує реле спрацьовує
Перевірити акумулятор. Причиною несправності найчастіше є слабкий заряд або вихід з ладу акумуляторної батареї.
Перевірити контакти щіток з колектором. При підгорянні колектора його слід зачистити. Щоки в разі їх зависання або зносу замінити.
Перевірити з'єднання висновків акумулятора з клемами відповідних до нього проводів, зачистити їх від слідів окислення, підтягнути кріплення. Перевірити також місця кріплення проводів на контактних болтах тягового реле, зачистити їх від слідів окислення і підтягнути.
Перевірити втягує реле. Якщо причиною несправності є замикання або обрив обмотки реле, замінити втягує реле новим.
Проблема - стартер не запускається
Перевірити щітки і колектор якоря. Якщо вони сильно пошкоджені, причиною несправності є робота стартера разом з двигуном.
Це може статися як в результаті невідключення стартера після запуску двигуна, так і у випадку самовільного включення стартера під час роботи двигуна.
Слід зачистити контакти або замінити контактну пластину в замку запалювання; якщо це не виправить становища, повністю змінити замок запалювання. .
У тому випадку, якщо несправність повториться і після зміни замку, необхідно звернутися до фахівців для проведення електричного блокування стартера.
Проблема - неправильні показання паливного приладу
Необхідно перевірити пучок проводів бензодатчіка і паливного насоса на обрив або замикання, які можуть статися внаслідок сильного розігріву каталізатора. У цьому випадку необхідно замінити весь штатний пучок проводів. Для чого зняти бічну кришку консолі з правого боку від педалі газу.
Проблема - стрілки на приладах не працюють, при цьому не перебувають на нульових відмітках
Такого роду несправність може стати наслідком перегорання запобіжника F6, в цьому випадку його потрібно замінити новим.
 
AnoxoffefeДата: Воскресенье, 19.08.2018, 12:25 | Сообщение # 2
Группа: Гости





Compression est comment calleux votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur determination pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque temps votre determination bat, il pompe le sang par vos arteres a la reste de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-sans-ordonnance-marseille/

Добавлено (21.09.2018, 08:15)
---------------------------------------------
Compression est comment robuste votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur essence pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque temps votre determination bat, il pompe le sang par vos arteres a la prendre facilement de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-pas-cher-france-inter/

Добавлено (21.09.2018, 08:18)
---------------------------------------------
Compression est comment robuste votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur essence pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque temps votre determination bat, il pompe le sang par vos arteres a la prendre facilement de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-pas-cher-france-inter/

Добавлено (01.10.2018, 14:18)
---------------------------------------------
Torsion bras de quelqu'un est comment calleux votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur essence pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque set votre moelle bat, il pompe le sang par vos arteres a la flanerie de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-pas-cher-france-japon/

 
priligyДата: Пятница, 21.05.2021, 11:01 | Сообщение # 3
Группа: Гости





dapoxetine 1mg <a href="https://priligydapoxetinex.com/#">priligy cost</a>
 
lunqbqliДата: Четверг, 09.06.2022, 13:22 | Сообщение # 4
Группа: Гости





http://erythromycinn.com/# erythromycin vs tetracycline
 
Авто Форум » ВАЗ » 2106 » Стартер (Проверка технического состояния стартера)
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:
Новый ответ
Имя:
Текст сообщения:
Код безопасности:

Яндекс.Метрика
Copyright MyCorp © 2024
Бесплатный хостинг uCoz